Habár a választások második fordulója még messze van, azt már szinte biztosan lehet tudni, hogy az első fordulóban 16,6 százalékos területi listás támogatást elérő Jobbikból kik lesznek azok, akik elfoglalhatják helyüket a Parlamentben. A radikális párt egyelőre 26 mandátumot szerzett, ehhez a töredékszavazatokból, országos listán körülbelül még 22 képviselői helyet szerezhetnek az elemzők szerint – tehát összesen 48-at.

 

A Jobbik másik bástyája, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, hasonló képet mutat: három képviselőjelölt már a parlamentben érezheti magát, ketten viszont, minden valószínűség szerint, óriási támogatottságuk mellett sem fognak bejutni.

Gyüre Csaba megyei elnök, Kiss Sándor nyírbátori jelölt és a mátészalkai Apáti István szerzett eddig mandátumot.

Kisvárdán Bodrog László 27,58 százalékkal és 7414 szavazattal 56-odik helyen van pártja országos listáján. Második fordulója nem lesz, így elbúcsúzhat az Országgyűléstől. Császár József Sándor csodaszámba menő: 33 százalékos támogatottsággal, 8392 vokssal fordul a második körre az előtte több mint 8 százalékkal vezető Karakó László, fideszes jelölttel. A listán csak 89-edik, egyéniben pedig minimális az esélye a parlamentbejutásra. Ő nem csak a kimaradók között, de országosan is a Jobbik egyik legnagyobb támogatottságú képviselőjelöltje.

-FORRÁS- http://www.hir24.hu/valasztas-2010/48593/hoppon-maradnak-a-legjobb-jobbikosok.html

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarparlament.blog.hu/api/trackback/id/tr441918323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása