A Jobbik a mai napon feljelenteti Mesterházy Attilát rágalmazás és becsületsértés vétsége miatt a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. 2010. április 11-én ugyanis a késő esti órákban a bukott MSZP miniszterelnök-jelöltje nemzetközi sajtótájékoztatót tartott pártja vereségének elismerése céljából, melynek során azonban a választási vereséggel történő elszámolás helyett a Jobbik Magyarországért Mozgalom megítélését aláásni kívánó kijelentéseket tett, amikor pártunkat „fasisztának” nevezte.

Ezzel szemben az igazság az, hogy a Jobbik nem fasiszta párt, hanem egy Magyarországon törvényesen bejegyzett és működő, jelentős társadalmi támogatottsággal rendelkező erő, amely a parlamentáris demokrácia keretei között fejti ki tevékenységét.

A Jobbik tagjai, szimpatizánsai, vezetése soha nem szolgáltak egyetlen szélsőséges politikai diktatúrát sem, szimbólumaik között nem szerepeltettek önkényuralmi jelképeket, és soha nem törekedtek a hatalom - akár erőszakos eszközökkel történő – kizárólagos birtoklására. Mindez az MSZP elődszervezetéről – melynek több jelenlegi szocialista politikus is tagja volt – már nem mondható el. Pont az a Mesterházy Attila vádolja a Jobbikot ezzel, aki éppen a közelmúltban óvta az ország közvéleményét az egész közösségeket megbélyegző gondolkodásmódtól.

Szabó Gábor
a Jobbik pártigazgatója

barikad.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarparlament.blog.hu/api/trackback/id/tr901919119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása