Amerikai zsidó szervezetek vezetőivel tárgyalt a háromnapos washingtoni látogatáson tartózkodó Szijjártó Péter. A miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára hangsúlyozta: a szervezetek üdvözölték a magyar kormánynak az antiszemitizmus ellen tett eddigi lépéseit.

zsidok.jpg

Szijjártó Péter kiemelte: a zsidó szervezetek képviselőivel egyetértettek abban, hogy rendkívül fontos az antiszemitizmus elleni fellépés. A szervezetek felajánlották együttműködésüket a kormánynak minden olyan kérdésben, amely az antiszemitizmus visszaszorításához vezethet – számolt be.

Felidézte, látogatása alkalmával olyan amerikai nagyvállalatok vezetőivel is találkozott, amelyek Magyarországon is jelen vannak. A cégvezetők üdvözölték az adórendszer egyszerűsítésére tett intézkedéseket, és „alapvetően elégedettek a jelenlegi magyarországi viszonyokkal” – közölte.

Úgy fogalmazott, a vállalatok vezetői bővítési döntéseiknél elsősorban a versenyképességi szempontokat veszik figyelembe, és ebben a tekintetben lényeges az adórendszer egyszerűsége.

Az államtitkár arra is kitért, hogy látogatása végén az amerikai külügyminisztérium magyar ügyekkel foglalkozó tisztségviselőivel találkozik.

Szijjártó Péter kedden utazott Washingtonba, az új külügyi államtitkár háromnapos látogatásának fő célja, hogy bemutassa az ország megújítása során hozott kormányzati döntéseket, tájékoztasson azok eredményeiről és erősítse a szövetségesi együttműködést a két ország között. forrás: http://mandiner.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarparlament.blog.hu/api/trackback/id/tr924667302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása