Az új törvényszöveg alapján nem kell regisztrálni a blogokat, és nem lehet bírságolni a külföldön bejegyzett médiacégeket. Orbán Viktor hétfői parlamenti beszédében még azt mondta, hogy a kormány a médiatörvény kapcsán visszaverte az elvtelen támadásokat, és egyetlen országközösség sem szólhat bele a magyar ügyekbe, most mégis megállapodtak az Európai Bizottsággal, hogy miben kell változtatni a törvényen. Kovács Zoltán kormányzati kommunikációért felelős államtitkár szerint azonban a mostani megállapodás nem jelent presztízsveszteséget a kormánynak, hiszen a törvényalkotói szándék ugyanaz maradt, legfeljebb pontosító rendelkezéseket kellet hozni.

Az Európai Bizottság nyomására a módosítási javaslatokat a magyar kormány tette, ennek ellenére Orbán Viktor hétfőn még arról beszélt, hogy Magyarország nem fogad el utasításokat az EU-tól.

"A médiatörvény ürügyén támadást indítottak Magyarország ellen" – mondta hétfői parlamenti beszédében Orbán Viktor. A miniszterelnök szerint a kormány a támadást visszaverte, a támadók érveit nevetségessé tette, az utóbbi kitétellel tudósítónk szerint már akkor is nagy derültséget okozva a sajtószobában. Véleménye szerint a támadást indítókat a magyar nép megbüntette. "Velünk nem fogják feltörölni a padlót, mint ügyefogyott és szerencsétlen elődeinkkel tették" – mondta.

Ezután arról beszélt, hogy "Brüsszel nem Moszkva", azaz Magyarország nem fogad el utasításokat az EU központjától. Ellenben konzultációt folytatnak, immár összeurópai szinten is, rengeteg szervezettel.

index.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarparlament.blog.hu/api/trackback/id/tr12666524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása