Folyamatos kudarcot vall a fővárosi MSZP és LMP üdvöskéjének tekinthető Fővárosi Cigány Önkormányzat, mivel segítségnyújtásuk ellenére sem képes elszámolni a megkapott támogatási összegekkel.

Budapest hivatalos elektronikus oldalán 11 fővárosi területi kisebbségi önkormányzat szerepel, akik éves rendszerességgel pályáznak működési költségekre. A pályázati feltételek és a keretösszegek azonosak. A szervezetek egy kivételével rendre eleget tesznek és megfelelnek a közszolgáltatási szerződésben foglaltaknak. Ez a kivétel a Fővárosi Cigány Önkormányzat, akik jellemzően agresszív stílusukkal elérték, hogy háromszoros összeggel rendelkezzenek 2011-ben.

A főváros kisebbségi oldala csak az ő esetükben hiányos: nem található azon telefonszám, webcím, tevékenység, programismertetés, hírek, sőt még Szervezeti és Működési Szabályzat sem, ami egy közpénzen működő szervezet esetében kötelező.

A Fővárosi Cigány Önkormányzat elnöke, Makai István júniusban a BRFK előtt tartott sajtótájékoztatót. Itt koncepciós eljárásnak minősítette a támogatások elszámolásáról felszólításra és késve beküldött, egyébként számszakilag értékelhetetlen, részleteiben valótlan adatokat is tartalmazó beszámolót, és politikai megbízásból folytatott nyomozással vádolta a rendőrséget.

A Jobbik fővárosi frakciójának nem feladata védeni a városvezetést, de jószerivel egy cetlire írt igényről írtak előterjesztést a hivatal dolgozói, amit a fővárosi Jobbik megalapozatlannak, a többi kisebbségi önkormányzattal szemben méltánytalannak, tartalmi vonatkozásban siralmasnak tartott, ezért a tiltakozásunknak megfelelően nem szavaztunk meg. A felhasználás során pedig vélelmeink igazolódtak, jószerivel csak az nem teljesült, amire a póttámogatást kérték. Ugyanakkor jó tudni – amit amúgy nyilvános adatokból is ki lehet deríteni –, hogy a Fővárosi Cigány Önkormányzat 198 négyzetméter alapterületet használ, havi szinten 20 ezer forintos internetköltségre és 200 ezer forintos telefonszámlára kért támogatást, miközben alkalmazottaik járandóságát csak részben fizette ki.

Fantasztikumnak minősíthető mese a cigányság beillesztése a munka, a tisztesség világába. Maga a cigányság többsége is vesztes, mivel alkalmatlan vagy törvényszerűen azzá váló vezetőik őket is átverik, így kiszolgáltatottságuk, lemaradásuk egyre növekszik.

Szabó György, a Jobbik fővárosi képviselője

forrás: http://www.jobbik.hu/rovatok/budapest/csup%C3%A1n_%C3%A1lom_a_cig%C3%A1nyok_integr%C3%A1ci%C3%B3ja

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarparlament.blog.hu/api/trackback/id/tr674673899

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása