"

Úgy tűnik az átadás-átvétel alapján, hogy a közvetlen államcsőd elkerülése a cél jelenleg, szűk esélyünk van arra, hogy elkerüljük Görögország helyzetét, a helyzet ugyanis sokkal rosszabb, mint hittük" - mondta Kósa Lajos, Debrecen polgármestere a Napi Gazdaság kkv-fejlesztési konferenciáján.

A kijelentés valóságos pánikot okozott a devizapiacon, az euró ára a beszéd után 273,7 forintról 277,9 forintig drágult. Eközben a régió összes devizája erősödik. Minden bizonnyal a Fidesz elnök-helyettesének kijelentései állnak annak hátterében is, hogy a BÉT-en - ellentétben a világ tőzsdéivel - zuhannak az árfolyamok.

Rendkívül veszélyes a jelenlegi helyzetben ilyen kijelentéseket tenni - nyilatkozta a Bloombergnek Nigel Rendell az RCB Capital feltörekvő piacokért felelős stratégája, aki úgy látja a magyar gazdaság közel sincs olyan vészjósló helyzetben, mint a görög.

Minden bizonnyal a Kósa kijelentései miatt támadt minipánikot igyekezett csökkenteni Orbán Viktor, amikor Brüsszelben csütörtökön arról nyilatkozott, hogy a kormány folytatja a költségvetési hiány csökkentést. A deficit rossz, az egyensúly jó - mondta a miniszterelnök. Első feladatunk a transzparencia helyreállítása, s folytatjuk a költségvetési hiány elleni küzdelmet, amit kontrol alatt is tartunk. Orbán kijelentette, csökkentik az államadósságot és lépéseket tesznek annak érdekében, hogy növeljék Magyarország versenyképességét.

napi.hu - barikad.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarparlament.blog.hu/api/trackback/id/tr892054553

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása