Egy lista szerint ismét prémiumok kiosztására készül a Miskolc Holding Önkormányzati Vagyonkezelő ZRt., annak ellenére, hogy dr. Kriza Ákos miskolci polgármester februárban jutalom-és prémiumstopot rendelt el. Rendkívüli sajtótájékoztatón követelte az MSZP, hogy a városvezetés menessze a holding igazgatóságát.

Mint ismeretes, az eladósodott vagyonkezelő cég öt vezetője összesen 8 millió forint év végi jutalmat kapott februárban. Az akkori közfelháborodás miatt a polgármester jutalom- és prémiumstopot rendelt el, az érintettekkel pedig visszafizettette a pénzt.

mszp_49d9fe92a3963.jpg

A Blikk múlt hét pénteken viszont arról számolt be, hogy egy, a birtokukba került lista szerint kilenc vezetőnek összesen mintegy 34 millió forintot ítélt meg május 11-i ülésén a Miskolc Holding igazgatósága.

Értesülésük szerint Vécsi Györgynek, a tanács saját elnökének munkáját két esetben is elismerte, ugyanis az év első felében még a hőszolgáltató ügyvezetőjeként tevékenykedett, ezt követően került a Holdinghoz. Neki összesen 7,8 millió forintot tennének a zsebébe. Szélyes Domokos, a Miskolci Ingatlangazdálkodó Zrt. vezérigazgatója több mint 8 millió forintot remélhet, de nem kevés összeg juthat Pálffy Kingának, aki 2011. december 15-től lett a Holding vezetője. Mivel a múlt évért járó prémiumokról van szó, ő erre a két hétre érdemelte ki a 390 ezres prémiumot.

Ennek kapcsán még aznap rendkívüli sajtótájékoztatón követelte az MSZP, hogy a városvezetés menessze a Miskolc Holding igazgatóságát, hiszen dr. Kriza Ákos polgármester tájékoztatása szerint Miskolcon jutalom- és prémiumstop van érvényben.

A mai napig hallgatnak az ügyben, a Miskolc Holding igazgatósága csupán egyetlen közleményt adott ki. Pénteken egyebek mellett azt írták, hogy a város cégénél és a vállalatcsoportnál, mint minden gazdasági társaságnál, teljesítményhez kötött javadalmazási rendszer működik, és egy vállalat normál működéséhez tartozik, hogy elvégzi a kiértékelést, arról az igazgatóság és a Felügyelő Bizottság határozatot hoz, a jogszabályoknak és a belső szabályozásnak megfelelően. "De prémium kifizetésre egyelőre engedélyt nem adott az igazgatóság, így a Miskolc Holding Zrt.-nél és tagvállalatainál jelenleg alkalmazásban álló vezetők számára vezetői prémium kifizetés nem történt."

Az MSZP szerint nyilvánvaló, hogy hallgatásával maga a város vezetése ismeri el azt, hogy nincs semmiféle jutalom- és prémiumstop a városi cégeknél, erre utal az is, hogy a pénteken kirobbant botrány után nem voltak hajlandóak meneszteni a Miskolc Holding vezetőségét.

- Öt teljes nap telt el azóta, hogy Magyarország legnagyobb példányszámú napilapja közétette: az állítólagos polgármesteri tiltás ellenére 34 millió forintot osztott ki prémiumként a Miskolc Holding igazgatótanácsa kilenc felsővezető között. Azóta a Holding szánalmas magyarázkodásán túl érdemi lépés nem történt, a miskolci városvezetés, amely a prémiumosztogató embereket kinevezte, mélyen hallgat, s még az MSZP felszólítása ellenére sem meneszti a 34 millió forint sorsáról döntő embereket - írta szerdai közleményében Földesi Norbert, a szocialisták miskolci önkormányzati frakciójának vezetője. - Ez egyetlen dolgot jelent: Miskolcon nincs prémium- és jutalomstop, a Holding igazgatóságának döntése dr. Kriza Ákos polgármester tudtával és beleegyezésével történt. Dr. Kriza Ákos ebben az ügyben is hazudott a miskolciaknak.

A STOP próbálta elérni a miskolci polgármestert, de csak a Városháza szóvivőjével sikerült kapcsolatba kerülni, aki felhívta a figyelmet arra, hogy az ügyben a Holding közleménye a mérvadó. Szerintük nincs is ügy, mivel nincsenek kifizetett prémiumok.

Megkeresésünkre Pásztor Imre, a Miskolc Holding Zrt. kommunikációs vezetője elmondta, nem prémiumokról, hanem jutalmakról van szó, melyekről a teljesítmények kiértékelése után döntöttek. - A Miskolc Holding Zrt.-nél és tagvállalatainál a 2011. évben jutalmat azok a dolgozók - nem vezetők - kaptak, akiknek belső szabályzat szerint vagy teljesítményük után járt. Jutalomban részesülhettek például az MVK-nál (Miskolci Városi Közlekedési Zrt.) balesetmentesen közlekedő sofőrök. Ők, akik minden nap a város vérkeringését biztosítják, 7 évente balesetmentes munkájukért 49 ezer forint jutalomban részesülnek. A Miskolc Holding értékeli a teljesítményt, a szorgalmas, állhatatos munkát. Ezért kaptak a villanyszerelők, takarítók, diszpécserek, asztalosok és központi fűtésszerelők teljesítményhez kötött jutalmat - szögezte le Pásztor Imre.

Szerző: -vp-

http://www.stop.hu/belfold/orban-jol-mondta-dol-a-penz-igy-szorjak-miskolcon/1068319/

forrás: http://mszp.hu/hirek/orban_jol_mondta_dol_a_penz_igy_szorjak_miskolcon

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarparlament.blog.hu/api/trackback/id/tr424678208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása