Az ENSZ Biztonsági Tanácsa megszavazta a Líbia feletti repüléstilalmi övezet felállítását. Egyelőre nem tudni, pontosan mikor indulhat a katonai akció a líbiai kormányerők ellen, de a franciák állítólag már néhány órával a döntés után, még éjszaka légi csapást indítanának, amerikai források szerint vasárnaptól élhet a légtérzár.

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa csütörtökön késő este megszavazta a Líbia feletti légzár létrehozásáról és minden, a Kadhafi által fenyegetett civil lakosság védelmében szükséges intézkedés - ebbe ugyanakkor nem tartozik bele a szárazföldi invázió - meghozataláról szóló határozatot. A 15 tagú BT két állandó tagja, Oroszország és Kína, valamint India, Brazília és Németország tartózkodott a szavazásnál.

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarparlament.blog.hu/api/trackback/id/tr872749095

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kadhafi Bukása 2011.03.18. 09:46:51

Kadhafi bukása elkerülhetetlen. A nyugati vezetők elkötelezték magukat a lázadók mellett, a támadás csak idő kérdése. Az a huzavona aminek a napokban a tanúi vagyunk csak az invázió széleskörű nemzetközi támogatásának a felépítését szolgálja, és tökéle...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása