A kisfiam Barkai Botond a Miskolc, Fazekas utcai általános iskola 5.a. osztályos tanulója. A mai napon (2010. április 16. napján) 15.15 órakor a gyermekem napközis tanára telefonon értesített, hogy menjek be az iskolába és vigyem el a gyermekemet az orvoshoz, mert az iskolában bántalmazták.

Az iskolában megtudtam, hogy gyermekemet 14.30 óra körüli időben az osztálytársa, Horváth Krisztián a tanterem előtti folyosón bántalmazta úgy, hogy a földre lekerült és a földön a fejét rugdosta. A napközis tanár, aki bent volt az osztályteremben, arra lett figyelmes, hogy Botond visít, így kiment és látta, ahogy Botond a földön fekszik és őt H. Krisztián rugdossa. A tanár rászólt, hogy hagyja abba, de H. Krisztián a fiamat ennek ellenére tovább rugdosta és rákiabált a tanárra, hogy semmi köze hozzá, ne szóljon rá. Végül H. Krisztiánt a tanár távolította el és Botondot felállították a földről.

A bántalmazás ideje alatt Botond többi osztálytársa is jelen volt, illetve egy Zoárd nevezetű tanuló édesanyja is, aki szintén látta az eseményt. A folyosóra egyébként térfigyelő kamera van felszerelve, ami rögzíthette a cselekményt.

Botondot ezután az igazgatói irodába vitték, ott tért magához, mert a bántalmazás során elájult. Botondot én vittem az orvoshoz – megjegyzem sem a rendőrséget, sem a mentőket nem értesítették – a B-A-Z Megyei Kórház GYEK sebészeti osztályára, ahol megvizsgálták. Az orvos elmondása szerint Botondnak agyrázkódása van, a jobb füle vérzett, arcának bal oldala belilult, bedagadt, véraláfutásos volt. Jelenleg megfigyelésre bent maradt. Sérülésének mértékéről nyilatkozni így nem tudok.

A gyermekem több fejlődési rendellenességgel született, 10 műtéte volt, egyébként is – a testi fogyatékossága okán – nehéz gyermekkora van. Ezt használták ki a nevezett osztálytársa, és annak társai, amely verekedések már hosszabb ideje tartanak, de a legsúlyosabb formát most öltötte. Az iskolában ezt már egy jó ideje elnézték a pedagógusok, Botondnak – hiába panaszkodott – nem adtak igazat. Idáig fajult.

Miskolc, 2010. április 17.

Dr. Vékony Mónika jogász

barikad.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarparlament.blog.hu/api/trackback/id/tr951931521

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bubbleboy 2010.04.23. 15:42:12

Hogy kerek legyen a történet kicsit mesélnék a saját tapasztalataimról.Ebben a bizonyos iskolában egyre több a cigány származású diák.Nagy valószínűséggel az elhelyezkedése miatt alakult ki ez a helyzet.Ugyanis az említett oktatási intézmény a belvárosban található.A környéken az etnikum szép számmal képviselteti magát és mivel a lakóhelyük szerint ehhez az intézményhez tartoznak így az iskola nem tehet mást,minthogy a jelentkezésüket elfogadja.A gyermekem is ebbe az iskolába jár.Nekünk két kisebb konfliktusunk volt cigánygyerekekkel az iskolában,de habitusomnak és problémamegoldó képességemnek köszönhetően a dolgok nem fajultak el.A tanulság : néha jobb saját kézbe venni a dolgok irányítását,mintsem mondjuk a már enervált,fásult,érdektelen pedagógus közbelépésére várni.Akinek ráadásul hivatalból meg van kötve a keze és amit esetleg én mint szülő megtehetek különösebb következmény nélkül ő biztosan nem.- Az iskolában már több szülőnek is feltűnt,hogy egyes osztályokban aránytalanul sok a roma gyerek.Enyhe gettó feeling lengi körül őket.Pl. a mi évfolyamunkon is van egy ilyen osztály.70% cigány.Ami nem is zavarna különösebben,ha ki tudja mi alapján az én gyerekem nem ebbe az osztályba került volna.Gondolom az iskola,hogy elkerülje a "cigányelkülönítés" látszatát,egy - két nem roma gyereket belökött ezekbe az osztályokba.Olyannyira hálás vagyok ezért,hogy az iskolában töltött nem túl hosszú pályafutásunk hamarosan véget is ér.Tanulság : ha nem tetszik egy iskola vidd át a gyerekedet másikba.Persze nem árt előre tájékozódni,nehogy csöbörből vödörbe kerüljön az ember.
Nos Botond ilyen környezetben folytatta tanulmányait.Hogy emiatt vagy más okból, ki tudja,de Botond elég gyakran nyomult cigány gyerekekkel.Részt vett csínytevéseikben sőt önállóan is szívesen kötekedett másokkal.A kicsiket nagyon szerette piszkálni.Lehet hogy a fogyatékossága miatt kialakult komplexusait vezette le ily módon,csak épp azokat a gyerekeket,akiket ocsmány és trágár módon megbántott,lehet hogy ez a magyarázat nem vigasztalja meg.Nehogy szexuális zaklatást képzeljen el bárki ,erről szó sincs.Mindössze a nála gyengébb gyerekekhez mindig akadt egy két keresetlen szava.Tanulság : bármilyen elfogult is vagy a gyerekeddel
szemben,próbálj meg tisztán látni.Próbáld nyomon követni azt,hogy az iskolában hogyan viselkedik.Nehéz szembenézni azzal a ténnyel,hogy a gyerekednek beilleszkedési zavarai vannak,de ha választanod kell a pszichológus és egy kórház baleseti osztálya között,akkor gondolom te is az előbbit választod.Szakember segítségével a magatartászavarok kezelhetőek.
A leírtakkal csak arra szerettem volna rávilágítani,hogy az olyan helyzetek mint a Botondé nem ok nélkül alakulnak ki.A szülő felelősségét sem árt firtatni.
süti beállítások módosítása