Az izlandi vulkáni hamufelhő Magyarország fölé érkezése előtt, április 16-án pénteken, a WHO közleményben figyelmeztette Európa lakosságát, hogy a hamu összetétele miatt - bár annak egészségügyi kockázatait nem ismerik - lehetőleg mindenki maradjon fedett helyen. E közleményre reagálva az Országos Környezet-egészségügyi Intézet igazgatóhelyettese úgy nyilatkozott, hogy a hamunak semmiféle egészségügyi kockázata nem lesz Magyarországon.

Április 18-án vasárnap, a Levegő Munkacsoport tudatta, hogy a levegő porkoncentrációja a szokásos öt-tízszeresére emelkedett hazánkban. Erre az a hivatalos válasz érkezett, hogy a hamufelhő lejjebb ereszkedett a légtérben.

A Jobbik álláspontja szerint a magyar hatóságok ismét egy "Csernobil effektust", vagy ha úgy tetszik egy "augusztus 20 szindrómát" produkálnak, vagyis - vélhetően - megint elhallgatják és bagatelizálják a kialakult problémát, félretájékoztatják Magyarország lakosságát. Mindezek miatt a Jobbik színvallást vár a Magyarországot érintő vulkáni hamu egészségügyi kockázatairól, továbbá vizsgálatot követel az egymásnak ellentmondó nyilatkozatok ügyében! Ugyanakkor a Jobbik tudni akarja, hogy a hétvégi Vivicittá családi futóverseny több ezer résztvevőjének egészségére milyen hatással volt a hamueső.

Nekünk nem csak a választók szavazatai, de az egészségük is fontos!

Jobbik Önkormányzati Kabinet
barikad.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarparlament.blog.hu/api/trackback/id/tr201935541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása