A cseh államfő Václav Klaus hivatalába kérette a prágai szlovák nagykövetet a demarkációs vonalon túli túli magyarok magyar állampolgárságát visszaadó magyarországi törvény elfogadása kapcsán.

"A cseh államfő szolidaritását fejezte ki a "Szlovák Köztársaságnak" és megerősítette: hosszabb ideje nyugtalan a felelőtlen tendenciák miatt" - áll a közleményben. Részleteket a találkozóról nem hoztak nyilvánosságra. A cseh kormány a magyar állampolgárság kapcsán kirobbant szlovák-magyar vitát egyelőre nem kommentálta. "Csak akkor reagálnánk, ha Budapest valamilyen módon megkérdőjelezné a háború utáni elrendezést, illetve a trianoni szerződést" - közölte egy, a cseh külügyminiszterhez közel álló, magát megnevezni nem kívánó forrás.

mti nyomán barikad.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarparlament.blog.hu/api/trackback/id/tr152034732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása