Schmitt Pál, az Országgyűlés leendő elnöke azt mondta, hogy a jogszabályok és a szokásjog értelmében olyan javaslatot fog előterjeszteni a parlamentnek, amely szerint mégis a legnagyobb ellenzéki párt, az MSZP adhatja a nemzetbiztonsági bizottság elnökét.

Mint ismeretes, az alakuló ülést előkészítő egyeztetésen kedden az MSZP átengedte a nemzetbiztonsági bizottság elnöklését a Jobbiknak, később azonban elálltak a szóbeli megegyezéstől. A péntek délelőtti utolsó egyeztetésen a pártok nem tudtak megállapodni az Országgyűlés bizottsági struktúrájáról. Mivel az ellenzéki pártok nem tudtak megállapodni a nemzetbiztonsági bizottság vezetéséről, a kérdés így a házelnök hatáskörébe került.

Fidesz úgytűnik meghajlik az MSZP akarata előtt

Staudt Gábor a Nemzetibiztonsági Bizottság leendő elnöke a barikad.hu kérdésére elmondta, hogy megdöbbenéssel értesülnek arról, hogy bár született egy szóbeli megállapodás, az MSZP azt fel akarja rúgni és ebben a Fidesz is partnere. Hiszen ha tartanák magukat a szóbeli megállapodáshoz, akkor megalakulhatnának a bizottságok a megegyezés szerint. „Egyenlőre értetlenül állunk a hallottak előtt, a Fidesz úgy tűnik meghajlik az MSZP akarata előtt” – jelentette ki Staudt.

Kuruc.info - barikad.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://magyarparlament.blog.hu/api/trackback/id/tr1002004775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kis Kálmán 2010.05.18. 01:04:14

Álszenteskedés...Fel volt ajánlva az ellenzéki pártoknak, osszák fel maguk között a bizottsági elnöki helyeket. Erre képtelenek voltak. Inkább erről kellene beszélni, mint arról hogy utána a kényszerhelyzetbe került házelnök hogyan döntött. Ha a Jobbiknak adta volna, akkor az Mszp hőzöng. Butaság. Tetszettek volna megállapodni.
süti beállítások módosítása